Saxtorps Hästklinik - Helgkurs den 18-19 januari 2020, kring sadelrelaterade skador och sadelinpassning, för veterinärer.

18-19 januari 2020 kommer Jochen Schleese till Saxtorps Hästklinik för en 2-dagars kurs för veterinärer. Jochen är grundaren av Saddle fit 4 Life® och författare till boken ”Suffering In Silence”. Han arbetar aktivt sedan över 30 år med att förebygga utrustningsrelaterade skador med fokus på sadeln och skador orsakade av denna. Jochen bedriver idag undervisning, forskning och föreläsningar för veterinärer i ämnet.
Jochen Schleese är sadelmästare, CMS, CSFT, CSE, och hans största uppdrag och passion i livet är att förebygga att hästar och ryttare får skador och trauman. Han arbetar med att öka medvetenheten angående häst- och ryttarproblem orsakade av dåligt anpassade sadlar och dåliga ohållbara lösningar på sadelproblem, genom pedagogisk utbildning för ryttare, professionella och hästägare.
Detta är ett unikt tillfälle för veterinärer och för terapeuter i samarbete med veterinärer att ta del av två utbildningsdagar baserat på hästens biomekanik kontra sadlar och de synliga och osynliga skador som de skapar. Det ger ett utmärkt komplement för att kunna erbjuda helhetssyn vid hältutredningar och prestationsutredningar samt för rehabilitering. Kursen ger en inblick i vilka skador som orsakas av sadlar samt praktiska demonstrationer i kontroll av sadlar och dess tillpassning till både häst och ryttare.
Kliniken är praktiskt lokaliserad i Saxtorp, 45 min med bil från Ängelholms flygplats, Malmös flygplats samt från Öresundsbron och en timme från Kastrup.
Senaste anmälningsdag är 23 december. Kursen hålls på engelska.

Till hemsida